lördag 1 augusti 2009

Comviq SMS-SM?



Känner du att du inte har full koll på Comviq SMS-SM? Just därför har jag ställt ett par frågor till Rickard, eventansvarig.

Vad är Comviq SMS-SM?

- Comviq SMS-SM är något så roligt som svenska mästerskapet i SMS. Sveriges utan tvekan största och enda rikstäckande SMS-tävling.

Vad går tävlingen ut på?

- Tävlingen går ut på att man ska skriva det 160 tecken långa SMS:et på så kort tid som möjligt. SMS:et är utformad på ett sådant sätt att även de mest SMS:are får sig en ordentlig utmaning.

Varför arrangerar man en tävling i SMS?

- Det är den absolut största kommunikationskanalen för ungdomar idag. En tredjedel av alla ungdomar under 24 år skickar mer än 60 SMS dagligen. En tävling i SMS utmanar även deltagarnas fingerfärdighet, koordinationsförmåga, stresstålighet och koncentrationsförmåga.

Vad vinner man?

- Är man riktigt duktig tar man sig vidare till final i Stockholm, där alla som är med får varsin mobiltelefon laddad med 1000 kr, men framförallt är man med och tävlar om 25 000 kr. Även om man inte tar sig vidare till final får alla som är med och tävlar varsin tygpåse, ett paket tuggummi och ett mobilband.